Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Publikationer

Utredning kring ev sammanslagning av förbund Integratia 20170619
Under våren 2017 genomförde Integratia AB en utredning kring sammanslagning av två eller tre förbund i "Fyrbodal". Aktuella förbunden var Trollhättan/Lilla Edet/Grästorp, Vänersborg/Mellerud och Bengtsfors/Åmål/Dals-Ed/Säffle/Årjäng. Utredningen fann att framförallt kommunerna var nöjda med ordningen som den var och vid samråd som följde mellan förbundens styrelse och medlemsrepresentanter kom man fram till att arbeta för ett ökat samarbete förbunden emellan. Rapport 20170619. 

Behov av samordnade insatser 2016
Hur hittar vi de personer som behöver samordnade insatser? Var finns de och hur kan vi hitta former för att erbjuda bättre samordnat stöd? Sammanställning av känd statistik från våra offentliga myndigheter.
Behov av samordnade insatser 2016

 

 

Kunskapsutveckling om och effektivisering av rehabilitering för personer med psykisk ohälsa
Samordningsförbunden i Värmland och BÅD-ESÅ har med stöd av Landstinget i Värmland och Försäkringskassan kartlagt vilka tjänster kvinnor med utmattningssyndrom och psykisk ohälsa mötte på sin väg från sjuk till frisk. Landstinget i Värmlands Experiolab har använt tjänstelogistik för att se hur man mött kvinnornas behov och ur detta har kommit kunskaper både om hur vården tidigare kan möta upp kvinnornas behov och vad arbetsgivare kan göra för att förhindra att sjukdom uppstår. Kunskaperna finns också som korta filmer med Sara Sommerfeldt och Malte Hallqvist som skådespelare, filmerna finns hos Försäkringskassan  Karlstad. Fortsatta projekt i Värmland, Larm och Kupo.
Slutrapport


Senast uppdaterad: 2018-10-28 19:03