Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Integrerad samverkan

Samordningsförbundets uppdrag är att finansiera aktiviteter som kompletterar ordinarie verksamheters insatser för personer i behov från flera myndigheter.  Styrelsen fattade ett beslut 2012 om att mer långsiktigt finansiera en samordnare i varje kommun till stöd för personer som har kontakter med många myndigheter. Samordnaren arbetar koordinerande och coachande inom en insats som kallats Integrerad Samverkan. Integrerad samverkan kommer ur de engelska begreppen "integrated care" och "integrated working" och fångas i tre enkla delar: 1. En uttalad samordningsstrategi, 2. Ett fördjupat tillstånd i samverkan både kukturellt och strukturellt, 3. Organisering som utgår från individers behov. Alla kommuner formerar samverkan och samlokalisering på olika sätt med olika myndigheter/verksamheter som bidrar med personal. Mer och mer fokuseras på hur det vi redan gör kan interagera bättre med varandra och hur vi kan hitta bästa "designen" för medborgaren som behöver våra välfärdstjänster. 

En väg in- Bengtsfors

Bengtsfors har organiserat sitt arbete för arbetslösa i ett koncept kallat ”En väg in”, som innefattar Arbetsförmedling, socialtjänst och kommunala vuxenutbildningen i första hand men även andra aktörer vid behov. En viktig funktion är koordinatorn som finansieras av förbundet och som tar ett övergripande strategiskt och samordnande ansvar. Tjänstedesign har blivit ett naturligt inslag i En väg in, koordinatorn har utbildning inom tjänstedesign och det arbetet kommer att spridas i förbundets övriga insatser och områden.
Ansvarig: Arbete och Integration Bengtsfors Kommun.
Kontakt: Sara Höjman, Sara.Hojman@bengtsfors.se, tfn 0531-52 70 81.

Integrerad samverkan - Åmål

I Åmål pågår 2020 olika projekt och strukturella förändringar för att få till samverkan och samordning utifrån individers behov. Det finns samarbete med psykiatri, vårdcentral, skolhälsovård, kommunens socialtjänst och jobbcentrum, arbetsförmedling och försäkringskassan. En viktig funktion kommer koordinatorn som finansieras av förbundet få som får ta ett strategiskt och samordnande ansvar för att skapa en plattform för samverkan.
Ansvarig: Arbete och Integration Åmål Kommun.
Kontakt: Nina Magg, nina.magg@amal.se, tfn 0532-171 89.

Individsamverkan - Dals-Ed

I Dals-Ed är kommunens arbetsmarknadsenhet, IFO och kommunal vuxenutbildning samlokaliserad. Det finns en handläggargrupp med medarbetare från olika myndigheter som samverkar kring individer och utveckling sker av samverkan, samrådsformer med inspirationsdagar tillsammans med målgruppen, brukarorganisationer och medarbetare. Aktiviteterna ska i första hand leda till att deltagaren stegförflyttas mot arbetsinriktade insatser och att förmågan till egen försörjning ökar. För uppföljning och utvärdering av kommunens insatser för deltagare kommer ett arbete påbörjas 2020 med att använda NNS Indikatorer.
Ansvarig: Arbetsmarknad och Integration Dals-Ed Kommun.
Kontakt: Sofia Bryntesson, sofia.bryntesson@dalsed.se, tfn 0534-192 03

 

Samverkanskontoret - Säffle

Ett samverkanskontor med inslag av AF, AME, IFO, kommunala vuxenutbildningen är uppbyggt där förbundet finansierar en medarbetare. Det finns ett arbetsspår med dels en handläggargrupp, en samverkansgrupp kring vuxna och en kring ungdomar. Under 2020 kommer fokus ligga på att fortsätta utveckla samverkan och samordning kring individer samt att se hur vårdens medverkan kan utvecklas.
Ansvarig: AME Säffle Kommun.
Kontakt: Emma Karlsson, emma.karlsson@saffle.se, tfn 0533-68 10 29.

Integrerad samverkan - Årjäng

Under 2020 pågår vissa organisationsförändringar i Årjäng, man ser över hur man kan samlokalisera olika koordinerade funktioner i kommunen och vill skapa en plattform för samordning och samverkan. En viktig funktion kommer koordinatorn som finansieras av förbundet få, som får ta ett strategiskt och samordnande ansvar med att arbeta strukturövergripande och individinriktat.
Ansvarig: AMI Årjäng Kommun.
Kontakt: Kristina Molin, kristina.molin@arjang.se, tfn 0573-139 29.

 


Senast uppdaterad: 2018-10-30 11:55