Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

 

Ayande vänder sig till dig som är 18-64 år och på grund av psykisk ohälsa är i behov av ett samordnat individuellt stöd för att nå eller närma dig ett arbete alternativt börja studera. Vårt delmål är att du förbättrar din hälsa och stärker dina resurser för att närma dig ett arbete.

På Ayande arbetar coacher, samtalsstödjare, arbetsterapeut samt samordnare. Ayandes arbetsmetod består av tre delar: jobbcoachning, samtalsstöd samt insatser för att få vardagen att fungera.

Teamets samtalsstödjare arbetar med stödjande och motiverande samtal. Coacherna arbetar motiverande, stödjande och vägledande mot målet praktik, arbete eller studier. Arbetsterapeuten kan ge hjälp och stöd för att få vardagsrutiner att fungera genom att tillsammans med dig skapa strategier som fungerar i hemmet, på fritiden, i skolan och på arbetet.

Ambitionen är att du inom ett år ska ha kommit igång i praktik, studier eller arbete. Vi samarbetar med de som är viktiga kring dig, t.ex. vårdgivare, socialtjänsten, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och ditt privata nätverk.

Så här går du tillväga:

Om du har kontakt med Arbetsförmedlingen, socialtjänsten eller Försäkringskassan så prata med din kontaktperson så diskuterar ni gemensamt om Ayande är en bra insats för dig. I så fall skickar ni gemensamt in en intresseanmälan.

Du kan även skicka en egenremiss som intresseanmälan. Därefter kontaktar vi dig för ett informationssamtal där du får veta mer om vår verksamhet så du kan bilda dig en uppfattning om Ayande är rätt för dig.

Om du har frågor, kontakta:
Malin Ericsson, samordnare
010-4862748
malin.ericsson@arbetsformedlingen.se

Intresseanmälan

Citat från deltagare

”Tror inte jag fått samma resultat om jag bara gått till en psykolog på ett ställe och en coach på ett annat ställe. Det var bra att det var samlat till en plats och med personer som var engagerade. Det känns inte vanligt att få hjälp med båda saker samtidigt”

”Det jag hade primärt svårt med var att komma iväg till jobbet, inte att varapå jobbet, det var det svåra oavsett om det var något kul eller tråkigt. Coachen hjälpte mig att hitta platser som fungerade. Hos psykologen fick jag hjälp att tackla hur jag skulle ta mig ut genom dörren. Det har vi tacklat nu och nu är jag ”botad”. Jag har inte längre problem med det”

”Jag fick hjälp att se över allt, även fritiden. Det hände mycket skit i mitt liv under den tiden. Jag fick hjälp med allt. Synen på livet och arbete. Det var annorlunda att i lugn och ro sitta ner och prata med vuxna om arbete och jag fick en ny syn på arbete som inte var negativ"

Coach

Linda Adolfsson
0722-26 15 58
linda.adolfsson@orgryteharlanda.goteborg.se

Coach

Sven Nöjd
031-366 42 94073-666 42 94
sven.nojd@vastra.goteborg.se

Coach

Coach

Annika Olausson
0769-480127
annika.olausson@vastra.goteborg.se

Samtalsstödjare

Gunilla Hambert, leg. psykoterapeut & socionom
0703-74 23 40
gunilla.hambert@ostra.goteborg.se

Samtalsstödjare

Anette Albinsson, leg. psykolog & leg. psykoterapeut
0761-07 89 77
anette.albinsson@vgregion.se

Arbetsterapeut

Karolina Löfgren
010-487 61 59 
karolina.lofgren@arbetsformedlingen.se

Samordnare

Malin Ericsson
010-4862748
malin.ericsson@arbetsformedlingen.se


Senast uppdaterad: 2020-09-29 10:02