Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

DISA

Vi är till för dig som

 

  • Bor på Hisingen
  • Är mellan 19 och 29 år gammal
  • Har aktivitetsersättning på grund av psykiatrisk diagnos
unga vuxna.jpg

Med DISA får unga vuxna som har aktivitetsersättning på grund av en psykiatrisk diagnos ett utökat stöd i rehabiliteringen genom att få hjälp att komma igång i aktivitet. DISA bygger på en samordning av aktivitetscoaching och handläggning av aktivitetsersättning, vilket innebär ett samarbete mellan handläggare på Försäkringskassan och en aktivitetscoach. DISAs uppdrag är att ge deltagarna ett utökat stöd i sin rehabilitering genom att få hjälp med att komma igång i aktivitet.

Det är deltagarens individuella behov och önskemål som styr innehållet i planen som läggs upp. Vissa börjar med att delta i friskvårdande aktiviteter, andra studerar i begränsad omfattning eller är ute i praktik på en reell arbetsplats, där målet är arbete. Coachen lotsar deltagaren från delmål till delmål, via olika insatser.

Deltagaren får stanna i DISA så länge det behövs, under förutsättning att aktivitetsersättningen finns kvar i någon form. Aktivitetsersättning är den ersättning personer mellan 19 och 29 år får från Försäkringskassan, när arbetsförmågan bedöms vara nedsatt under minst ett år på grund av medicinska skäl.

Kontakt

Karoline Tolunay
Samordnare/personlig handläggare Försäkringskassan
karoline.tolunay@forsakringskassan.se
010-117 30 98

Kirsi Hakulinen
Aktivitetscoach/leg. arbetsterapeut
kirsi.hakulinen@lundby.goteborg.se
031-366 78 92
0703-75 11 32

Jennie Tambour Roos
Aktivitetscoach/aukt. socionom
Jennie.tambour@oh.goteborg.se
031-365 51 57
0727-24 63 61


Senast uppdaterad: 2020-05-15 14:44