Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Mera Svenska Bättre Hälsa

Uppdraget för Mera Svenska Bättre Hälsa är att

Utveckla metoder för att deltagare som har avbrottats från SFI-utbildning ska återgå till utbildningen. Insatserna skall vara hälsofrämjande och anpassas efter deltagarnas behov.

Flera deltagare som läst SFI tillgodogör sig inte utbildningens innehåll. Skälet kan ofta finnas i ohälsa. Samordningsförbundet beviljade 2011 medel för att stärka kvinnor som hade avbrottats från SFI så att de fick möjlighet att återkomma och slutföra utbildningen och på så sätt lägga grunden för utveckling mot egen försörjning. Metoden som används har tidigare prövats i Södertälje och i Skåneregionen.

Verksamheten vänder sig till hela Hisingen och berör flera språkgrupper. Målet är att återgå till SFI-utbildningen. Insatserna ska vara hälsofrämjande och anpassas efter deltagarnas behov. Under 2012 utökades verksamheten.

Kontakt

Josefine Johnsson
Tf. samordnare
josefine.johnsson@vastrahisingen.goteborg.se
Tel. 031-366 49 11


Senast uppdaterad: 2018-11-01 10:05