Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Projekt

En skola för alla - ett ESF projekt

Samordningsförbundet Väst deltar i ESF projektet En skola för alla med en modul; Steg1- att förbereda för studier och arbete.

Steg1 riktar sig till ungdomar och unga vuxna i ålderna 15-24 år med diffus problematik och som har hoppat av skolan eller är på väg att hoppa av skolan. de står långt ifrån arbetsmarknaden eller från att återuppta studier.

Steg1 främsta syfte är att öka deltagarnas motivations- och aktivtetsförmåga och ska ses som en studie- och arbetsförberedande insats. Deltagarna ska göra stegförflyttningar mot arbete och /eller studier. Verksamheten ska prövas i flera kommuner och i nära samarbete med elevhälsa, KAA och lokal DUA verksamhet (Delegationen för unga till Arbete).

Målet för deltagarna i Steg1 är att göra tydlig stegförflyttning för att bryta utanförskap och fler till egenförsörjning genom arbete eller studier. 
En stegförflyttning kan också innebära att komma ut från hemmet, delta i gruppverksamhet samt öka förståelsen för vuxen- och arbetslivet.

Delprojektledare för Steg1 är Annica Anegren, tfn. 0525-185 95.

Nyhetsbrev  -En skola för alla

Film om projektet

 

 


Senast uppdaterad: 2020-03-12 15:41