Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Projekt

En skola för alla - ett ESF projekt

Samordningsförbundet Väst deltog i ESF projektet En skola för alla med en modul; Steg1- att förbereda för studier och arbete. Projektet avslutades 2019. Efter projekttidens slut implementerades Steg1 i Färgelanda och Munkedals kommuner. I några av de andra medverkande kommunerna har erfarenheter från projektet används i andra insatser.  

Steg1 riktade sig till ungdomar och unga vuxna i ålderna 15-24 år med diffus problematik och som hade hoppat av skolan eller var på väg att hoppa av skolan.

Steg1 främsta syfte var att öka deltagarnas motivations- och aktivtetsförmåga och skulle ses som en studie- och arbetsförberedande insats. Deltagarna skulle göra stegförflyttningar mot arbete och /eller studier. Verksamheten provades i flera kommuner och i nära samarbete med elevhälsa, KAA och lokal DUA verksamhet (Delegationen för unga till Arbete).

Målet för deltagarna i Steg1 är var göra tydlig stegförflyttning för att bryta utanförskap och få fler till egenförsörjning genom arbete eller studier. 

Nyhetsbrev  -En skola för alla

Film om projektet

 

 


Senast uppdaterad: 2018-11-22 14:12