Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Bakgrund jämställdhet

Samordningsförbunden Göteborg Väster och Göteborg Centrum påbörjade 2010 ett utvecklingsarbete finansierat med medel från SKL och Program för Hållbar Jämställdhet. I arbetet konstaterades att inget av förbunden arbetade aktivt med jämställdhetsarbete vid projektets start. Projektet, som kom att heta Jämnt med FINSAM bidrog till att påbörja arbetet med att jämställdhetsintegrera förbundens verksamhet.  Till andra programperioden ville Samordningsförbundet Mölndal, Partille, Härryda, Lerum och Alingsås gå med i ett gemensamt utvecklingsarbete, då kallat Jämnt med FINSAM II.

Syftet har varit att bredda kunskapsnivån inom förbunden på flera nivåer. Ur kunskap föds inspiration och medvetenhet, vilket i sin tur leder till mål, förväntningar och inbyggnad i de styrande strukturerna. Genom att öka kunskapen och medvetenheten förbättras möjligheterna till jämställt bemötande, att fatta beslut utifrån ett jämställdhetsperspektiv och att kvinnor och män i insatser finansierade av förbunden erbjuds en likvärdig arbetslivsinriktad rehabilitering.

 Ta del av slutrapporten för Jämnt med FINSAM II där arbetet sammanfattats.


Senast uppdaterad: 2018-10-10 15:04