Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Mentorskap

Logotyp

Vi utbildar arbetsplatser i Mentorskap

www.mentorskapvg.se 

Mentorskap erbjuder en kostnadsfri Mentorskapsutbildning där vi tillsammans med arbetsgivare vill ge människor en chans i livet och skapa ett samhälle där alla får plats.

Vi vänder oss till arbetsgivare, chefer och medarbetare i privat och offentlig samt ideell sektor som vill bli mentorer. Mentorskapsutbildningen bygger på vetenskaplig grund.

Att bli mentor innebär att öppna upp arbetsplatsen för personer som av olika anledningar befinner sig utanför arbetsmarknaden och som behöver extra stöttning för att närma sig den. För att kunna göra detta på ett bra sätt krävs kunskap, stöd och täta samarbeten. Därför har sex samordningsförbund gått ihop och gemensamt tagit fram en Mentorskapsutbildning som ger arbetsgivare den kunskap och de verktyg som behövs för att på ett lyckat sätt ge fler möjligheten till en plats på arbetsmarknaden. Utbildningen syftar också till att fördjupa samarbetet mellan arbetsgivare och de offentliga stödfunktionerna, dvs Arbetsförmedlingen, kommuner, Västra Götalandsregionen och Försäkringskassan. 

Mentorskap ökar våra möjligheter att utöver meriter och utbildning, lära känna och upptäcka färdigheter och styrkor som vi på ett smart sätt kan förvalta och använda på rätt ställen på arbetsplatsen. På så sätt tar vi tillvara på de mänskliga resurser vi har i vår närhet och förenar därmed social hållbarhet med affärsnytta. Vi utbildar och stöttar företag och organisationer till öppenhet och inkludering. Vi utmanar person och organisation till utveckling. Tillsammans kan vi bidra till samhällets sociala utveckling, människors välmående och företagets utveckling och lönsamhet.  På www.mentorskapvg.se kan ni du hitta samlad information om Mentorskapsutbildningen och datum för Utbildningstillfällen och till informationstillfällen för personal internt och får samordningsförbundens parter.

Kontakt

Projektledare Mentorskap
Annica Frank
Samordningsförbundet 
Göteborg Väster
annica.frank@vastra.goteborg.se
Tel. 0728- 567504

Järnbrotts Prästväg 2
421 47 Västra Frölunda

Facebook: https://www.facebook.com/Mentorskap/


Senast uppdaterad: 2018-10-24 10:21